2024-02-16 14:50:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nin akademisyenleri ile iş ve sanayi dünyasının temsilcileri, üniversite sanayi iş birliği çerçevesinde “AGÜ-Sanayi Buluşması” programında bir araya geldi.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı, AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’ın konuşmasıyla başladı. Rektör Prof. Yılmaz üniversitenin araştırma faaliyetlerine verdiği önemi ve sanayi kuruluşlarıyla iş birliği halinde yapılan projelerin katkılarını anlattı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı ve AGÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Evren Mutlugün ise konuşmasında, AGÜ’nün araştırma performans analizini paylaşarak üniversitenin iş birliği mekanizmalarını anlattığı bir sunum yaptı.

Toplantıda daha sonra AGÜ-Sanayi iş birlikleri, AR-GE çalışmaları, gerçekleştirilecek ortak projeler gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

İş ve sanayi dünyasından birçok yönetici ve temsilcinin yansıra, AGÜ’den Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Alan ve Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu ve akademisyenlerin katıldığı toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.